In-company training bewindvoering

In-company training bewindvoering / bewindvoerder

Het is mogelijk om in-company training bewindvoering / bewindvoerder te volgen. Naast het reguliere aanbod, worden ook trainingen en coaching verzorgd die vallen onder de categorie maatwerk. Voorbeelden zijn het ondersteunen bij ingewikkelde dossiers, conflicten met cliënten of bezinning op de manier van werken.

Ook is het mogelijk om (modules van) de basisopleiding in-company te laten doen. Bijv. wanneer een grotere groep collega’s 1 of meerdere modules van de basisopleiding wil volgen of een in-company samen met collega’s van een ander bedrijf in de buurt. Indien u hierover meer informatie wenst, kunt u contact opnemen met Berber Vonk – berber@praktikos.nl of
tel. 06- 21 89 17 56.

PE-punten en accreditatie

PE-punten beschermingsbewindvoerders en curatoren
De wetgever heeft gesteld dat iedere beschermingsbewindvoerder jaarlijks aantoonbaar tijd moet besteden aan permanente educatie.
Er is door de wetgever geen uren-eis gesteld.

De branche- en beroepsverenigingen voor beschermingsbewindvoerders en curatoren hanteren een PE-punten/uren beleid.

De BPBI, de NBPB en de VeWeVe hebben al onze PE-modules geaccrediteerd. Het aantal punten/uren correspondeert met het aantal effectieve lesuren. Kortom, onze lesdagen leveren 6 PE-punten/effectieve lesuren op.
Er zijn 2 uitzonderingen:
PE-module De Levensexecuteur: 4 PE-punten/effectieve lesuren.
PE-module Vergroot je communicatiekracht door inzicht in je drijfveren: 8 PE-punten/effectieve lesuren.

PE-punten wsnp bewindvoerders
Een groot deel van onze lesdagen is ook uitermate geschikt voor wsnp bewindvoerders. Praktikos is door bureau wsnp erkend als opleider. Dit betekent dat er net als hierboven beschreven PE-punten worden toegekend op grond van het aantal effectieve lesuren.