Psychiatrische Ziektebeelden en Verslaving

Bewindvoerders, mentoren en Curatoren hebben regelmatig te maken met cliënten die een achtergrond hebben van psychiatrische en / of verslavingsproblematiek. Deze cliënten kunnen soms uitermate verrassend uit de hoek komen, precies op momenten dat je daar net even niet op zit te wachten en je toch adequaat moet reageren. Op andere momenten kunnen de gedragingen op het eerste gezicht bijna hilarisch zijn. Als “leek” kan het lastig zijn dit gedrag te interpreteren of te hanteren en is het moeilijk je een beeld te vormen van de mate waarin de cliënten in kwestie kunnen lijden. Dat, met het decor van ongelijkheid in de relatie met de bewindvoerder die de uiteindelijke verantwoordelijkheid heeft voor de financiën van de klant, zorgt ervoor dat het contact ingewikkeld kan zijn. Wederzijds onbegrip over gedrag en verwachtingen kan een bom leggen onder het contact, terwijl contact juist voor mensen met psychiatrische problemen van essentieel belang is. De module bestaat voor een deel uit het behandelen van de belangrijkste ziektebeelden en vooral het gedrag dat er uit voortkomt en wat je moet doen als je er mee in aanraking komt. Deze dag wordt verzorgd door Henk Hiemstra, al meer dan 30 jaar werkzaam binnen de GGZ als SPV-er en docent.

Docent Henk Hiemstra
Acteur Ton Kemp

Datum Datum
29 juni 2018 VOL
30 oktober 2018 11 december 2018
Locatie Amersfoort Locatie Arnhem
AANMELDEN AMERSFOORT AANMELDEN ARNHEM


Kosten

€ 345,- ex 21% BTW

 

PE-punten en accreditatie

PE-punten beschermingsbewindvoerders en curatoren
De wetgever heeft gesteld dat iedere beschermingsbewindvoerder jaarlijks aantoonbaar tijd moet besteden aan permanente educatie.
Er is door de wetgever geen uren-eis gesteld.

De branche- en beroepsverenigingen voor beschermingsbewindvoerders en curatoren hanteren een PE-punten/uren beleid.

De BPBI, de NBPB en de VeWeVe hebben al onze PE-modules geaccrediteerd. Het aantal punten/uren correspondeert met het aantal effectieve lesuren. Kortom, onze lesdagen leveren 6 PE-punten/effectieve lesuren op.
Er zijn 2 uitzonderingen:
PE-module De Levensexecuteur: 4 PE-punten/effectieve lesuren.
PE-module Vergroot je communicatiekracht door inzicht in je drijfveren: 8 PE-punten/effectieve lesuren.

PE-punten wsnp bewindvoerders
Een groot deel van onze lesdagen is ook uitermate geschikt voor wsnp bewindvoerders. Praktikos is door bureau wsnp erkend als opleider. Dit betekent dat er net als hierboven beschreven PE-punten worden toegekend op grond van het aantal effectieve lesuren.