Permanente Educatie bewindvoering

Permanente educatie bewindvoering is inmiddels een bijna vanzelfsprekend thema geworden voor bewindvoerders. Praktikos heeft hiervoor een uitgebalanceerd aanbod aan PE ontwikkeld. Het betreffen allemaal één-daagse modules van 9.30 tot 16.30 uur, waarbij aan het einde van de dag een certificaat wordt overhandigd (mits de factuur betaald is). Al deze dagen worden verzorgd bij Regardz (de Eenhoorn) in Amersfoort (eenhoornamersfoort.nl). Voor alle modules geldt, dat deze doorgaan bij voldoende aanmeldingen. Een maand voor aanvang van de module worden de deelnemers door ons via email hierover geïnformeerd.

De genoemde bedragen zijn exclusief 21% BTW.
Alle modules zijn geaccrediteerd voor 6 PE-punten / 6 effectieve lesuren.

Inschrijven voor 1 of meerdere PE-modules kan hier.

Voor 2016 is het aanbod inmiddels gepubliceerd. Ook zijn wij bezig met het ontwikkelen van nieuwe PE-modules. Zodra deze gereed zijn, zullen zij hieronder worden toegevoegd.

Keurmerk_Educatie-RGB-HR                 logoBPBI                download

PE-punten en accreditatie

De wetgever heeft gesteld dat iedere beschermingsbewindvoerder jaarlijks aantoonbaar tijd moet besteden aan permanente educatie.
Er is door de wetgever geen uren-eis gesteld. De BPBI verlangt van haar leden 8 PE punten per jaar en de NBPB 16 uur per jaar.
Indien u lid bent van de BPBI of de NBPB is het voor u van belang om te weten hoeveel PE-punten worden toegekend per PE-Module:

- Bij de BPBI is accreditatie aangevraagd voor de Modules Permanente Educatie. Aangezien de duur van de PE-modules 6 effectieve lesuren is, worden door de BPBI ook 6 PE punten toegekend (met uitzondering van PE Levensexecuteur, hiervoor geldt 4 PE-punten).
- De NBPB vraagt niet om accreditatie maar wil weten hoeveel effectieve lesuren permanente educatie er zijn gevolgd, dit zijn 6 effectieve lesuren per PE module (met uitzondering van PE Levensexecuteur, hiervoor geldt 4 effectieve lesuren).
- WSNP bewindvoerders hebben als het gaat om PE-punten te maken met de Raad voor de Rechtsbijstand. Praktikos heeft voor alle Modules Permanente Educatie punten toekenning gekregen van de RvR; per PE module worden 6 PE punten toegekend c.q. 4 PE punten voor PE Levensexecuteur.