Permanente Educatie bewindvoering

Permanente educatie is inmiddels een bijna vanzelfsprekend thema geworden voor bewindvoerders. Praktikos heeft hiervoor een uitgebalanceerd aanbod aan PE-modules ontwikkeld. Het betreffen, op een PE-module na (PE Levensexecuteur), allemaal één-daagse modules van 9.30 tot 16.30 uur, waarbij aan het einde van de dag een certificaat wordt overhandigd (mits de factuur betaald is). Voor alle modules geldt, dat deze doorgaan bij voldoende aanmeldingen. Een maand voor aanvang van de module worden de deelnemers door ons via email hierover geïnformeerd.

De genoemde bedragen zijn exclusief 21% BTW.
Alle modules zijn geaccrediteerd voor 6 PE-punten / 6 effectieve lesuren, met uitzondering van module Levensexecuteur, deze is voor 4 PE-punten / 4 effectieve lesuren geaccrediteerd.

Al onze PE-modules kun je volgen in Amersfoort of in Arnhem.
Locatie Amersfoort – Eenhoorn Amersfoort (Barchman Wuytierslaan 2, 3818 LH)
Locatie Arnhem – GoedBewind (De Overmaat 36, 6831 AH)

Voor een overzicht van de in 2018 ingeplande PE-modules (op datum), klik hier.

Inschrijven voor PE-module(s) in Amersfoort kan hier.
Inschrijven voor PE-module(s) in Arnhem kan hier.

Keurmerk_Educatie-RGB-HR                 logoBPBI                download

PE-punten en accreditatie

De wetgever heeft gesteld dat iedere beschermingsbewindvoerder jaarlijks aantoonbaar tijd moet besteden aan permanente educatie.
Er is door de wetgever geen uren-eis gesteld.

De BPBI verlangt van haar leden 8 PE punten per jaar en de NBPB 16 uur per jaar. Indien u lid bent van de BPBI of de NBPB is het voor u van belang om te weten hoeveel PE-punten worden toegekend per PE-Module:

- Bij de BPBI is accreditatie aangevraagd voor de Modules Permanente Educatie. Aangezien de duur van de PE-modules 6 effectieve lesuren is, worden door de BPBI ook 6 PE punten toegekend (met uitzondering van PE Levensexecuteur, hiervoor geldt 4 PE-punten).

- De NBPB vraagt niet om accreditatie maar wil weten hoeveel effectieve lesuren permanente educatie er zijn gevolgd, dit zijn 6 effectieve lesuren per PE module (met uitzondering van PE Levensexecuteur, hiervoor geldt 4 effectieve lesuren).

- Indien u lid bent van de VeWeVe kunt u voor of na het volgen van permanente educatie om puntentoekenning bij de VeWeVe vragen. Zie http://www.veweve.nl/permanente-educatie/

- WSNP bewindvoerders hebben als het gaat om PE-punten te maken met de Raad voor de Rechtsbijstand. Zij kunnen voor of na het volgen van permanente educatie om puntentoekenning bij de Raad voor de Rechtsbijstand vragen. Zie http://www.bureauwsnp.nl/voor-bewindvoerders/permanente-educatie