Over ons

Het trainingsbureau voor bedrijven en bewindvoerders. Wij bieden diverse trainingen aan en verzorgen tevens de opleiding bewindvoering. De naam Praktikos is afgeleid van een oud Grieks woord, dat vier betekenissen heeft. Het woordenboek zegt:

  • doortastend
  • actief, energiek
  • doorzetten, succesvol zijn
  • bezig zijn in de praktijk en op het handelen betrekking hebbend.

Praktikos herkent zich volledig in deze beschrijving.

 

Wie zijn wij?

Berber Vonk
Bij vraagstukken over beschermingsbewind (van communicatie tot vakinhoudelijk kennis), leidinggeven, coaching en teambuilding kun je bij mij terecht. Ik heb lang leiding gegeven in de Maatschappelijke opvang. De kennis en kunde die ik heb opgedaan met het werken met een prachtige groep cliënten en het leidinggeven aan mensen die werken met moeilijke doelgroepen, sluiten naadloos aan op mijn werk bij Praktikos. Enthousiasme, binden, lange adem en humor zijn woorden die op mij van toepassing zijn. Naast en zeker ook tijdens mijn werk is altijd ruimte voor muziek: luisteren, zien en maken!
Mijn motto: “Als je nooit iets doet wat nog niet eerder is gedaan, zul je nooit ergens komen”

 

foto Elin

Elin Penninga
Binnen Praktikos houd ik mij voornamelijk bezig met de organisatie rondom de opleidingen Bewindvoering. Een nauwkeurige en intensieve klus, waar je bezig bent met allemaal kleine schakels die samen een opleiding laten draaien. Ontzettend leuk om te doen. Daarnaast ondersteun ik waar nodig collega’s. Op maandag, dinsdag en donderdag ben ik het grootste gedeelte van de dag aanwezig.
Mijn motto: “Iedereen is van waarde, dus wees gewoon wie je bent!”

 

Dorien correct

Dorien Mulder
Binnen Praktikos heb ik een duo-baan samen met mijn collega Elin. Het veelzijdige binnen mijn baan maakt het werk boeiend. Het van A tot Z organiseren van opleidingen en allerlei events, de veelvuldige contacten met cursisten en docenten maken mijn werk nóg leuker en elke dag anders. De tijden dat ik u graag te woord sta of reageer op uw mailtjes zijn maandag tot donderdag in de ochtend.
Mijn motto: “Doe wat je kunt met de middelen die je hebt op de plek waar je bent.”

 

Nelleke juiste formaat

Nelleke Freeke
Binnen Praktikos houd ik me m.n. bezig met de boekhouding. Een prima bezigheid voor de gestructureerde kant van mijn persoonlijkheid :-). Naast de boekhouding verzorg ik bij Praktikos het bijwerken en de verbetering van de websites. Buiten mijn werk om, word ik blij van heel veel lezen, tuinieren, muziek maken en luisteren en creatief bezig zijn op allerlei gebied.
Mijn motto: “Zoveel mogelijk zelluf (kunnen) doen” 

 

Naast de vaste kern van Praktikos wordt er frequent een 15-tal externe trainers, acteurs en adviseurs ingeschakeld. Zij worden allen ‘ingevlogen’ op basis van hele specifieke kennis en kunde.