Type opleiding

Permanente Educatie

Vakgebied

beschermingsbewind

Lesgeld

346,00379,00

Docent

Pascal Heine

Aantal PE-punten

6

Bewindvoeren is ondernemerschap

Ben je al enige tijd als zelfstandig professioneel bewindvoerder aan de slag en op zoek naar verdieping op het gebied van je ondernemerschap? Dan is de module Bewindvoeren is ondernemerschap een aanrader.|

Doelstelling van deze lesdag is het vergroten van:

  • de toepassing van bedrijfseconomische principes;
  • de toepassing van marketingprincipes;
  • je kennis en de vaardigheden om de eigen jaarrekening te lezen en te interpreteren, mede in relatie tot de eisen die wet- en regelgeving stellen aan de financiële gezondheid van bewindvoerdersorganisaties (waaronder solvabiliteit en current ratio);
  • inzicht in de locatie van de bewindvoerder binnen het “bewindvoerdersspectrum” en het kritisch hiernaar kunnen kijken;
  • inzicht in de beroepsaansprakelijkheidsverzekering en de rechtsbijstandverzekering in relatie tot het ondernemerschap en risicomanagement. Er wordt uitgebreid ingegaan op risicoanalyse en risicomanagement als onderdeel van het jaarlijkse bedrijfsplan.
  •  het voorbereiden van de audit en de stukken die het Kwaliteitsbureau CBM  jaarlijks nodig heeft ter beoordeling van de bewindvoerdersorganisatie en haar medewerkers.

Aanpak
Waar de module Ondernemersvaardigheden van de basisopleiding beschermingsbewind in het teken staat van vergroten van het kennisniveau, richt de vervolgopleiding zich meer op het breed kunnen toepassen van deze kennis binnen je eigen organisatie. De aanpak is dan ook heel interactief met gebruikmaking van door docent ingebrachte casuïstiek en casuïstiek die deelnemers zelf, voorafgaand aan de training, verplicht dienen aan te leveren. Ook is er aandacht voor jurisprudentie. Wanneer er na de studiedag behoefte is  aan individuele begeleiding, coaching of advisering door docent Pascal Heine; dan is dit zeker mogelijk.

Schrijf je in voor deze opleiding

20 november 2020Amersfoort - Regardz De Eenhoorn9.30 tot 16.30 uur nog 5 plaatsen
346,00
spinner
23 november 2021Amersfoort - Regardz De Eenhoorn9.30 tot 16.30 uur nog 18 plaatsen
379,00
spinner

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Bewindvoeren is ondernemerschap” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Opleidingen overzicht

Melding i.v.m. Corona

Wij van Praktikos verzorgen onze opleidingen bij voorkeur live en dat kan zelfs nu, met aangescherpte maatregelen rondom corona, gelukkig op een veilige manier bij  de Eenhoorn in Amersfoort en de Nieuwe Buitensociëteit in Zwolle 😊 Meer weten over hoe deze locaties met de corona-maatregelen omgaan? Kijk dan hier.

Toch liever een online module volgen? Dat kan: kijk hiervoor in onze opleidingsagenda.

Mochten de maatregelen rondom corona worden aangescherpt dan schakelen we naadloos over naar digitale lesdagen en trainingen.