Type opleiding

Educatie Schuldhulpverleners
Educatie wsnp bewindvoerders
Permanente Educatie

Vakgebieden

beschermingsbewind
curatele
wsnp bewind

Lesgeld

417,00

Docenten

Jan van der Wende
Maarten van der Meulen

Aantal PE-punten

4

Logo NBBI

NBBI-lid? 10% Korting!

Praktikos werkt samen met NBBI-opleidingen, dat betekent dat NBBI-leden 10% korting krijgen op deze training. Ben je NBBI-lid en heb je je ingeschreven? Stuur ons even een mailtje, dan verwerken wij de korting.

Bewindvoering en erfrecht

Als bewindvoerder is het belangrijk dat je kennis hebt van het erfrecht. Tijdens de onderbewindstelling kun je te maken krijgen met nalatenschappen. Als bewindvoerder moet je weten hoe je handelt als een cliënt overlijdt en wat de rechten en verplichtingen zijn als een cliënt erfgenaam is. Kennis van het versterferfrecht (de wettelijke standaardbepalingen) en het testamentair erfrecht is in zo’n situatie essentieel.

In deze module leer je hoe je vaststelt of jouw cliënt erfgenaam is en zo ja, welke verplichtingen dan op de bewindvoerder rusten.
Zuivere aanvaarding, beneficiaire aanvaarding en verwerping komen aan bod.
Hoe worden nalatenschappen afgewikkeld, wat mag je wel en niet. Verder worden de gevolgen van het overlijden van de eigen cliënt besproken.

In twee dagdelen actualiseert onze docent jouw kennis over het erfrecht. Vanuit zijn eigen praktijk als erfrechtadvocaat en professioneel vereffenaar informeert hij je over de uitvoering van bewind bij overlijden en advisering bij aanvaarding van nalatenschap

Schrijf je in voor deze opleiding

9 november 2022Amersfoort - Regardz De Eenhoorn9:30 - 14:30 nog 15 plaatsen
417,00
spinner

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Bewindvoering en erfrecht” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Opleidingen overzicht