Type opleiding

Educatie Schuldhulpverleners
Educatie wsnp bewindvoerders
Permanente Educatie

Vakgebieden

beschermingsbewind
budgetbeheer
curatele
schuldhulpverlening
wsnp bewind

Lesgeld

Prijs op aanvraag

Docenten

Berber Vonk
Till Topf

Aantal PE-punten

6

Logo NBBI

NBBI-lid? 10% Korting!

Praktikos werkt samen met NBBI-opleidingen, dat betekent dat NBBI-leden 10% korting krijgen op deze training. Ben je NBBI-lid en heb je je ingeschreven? Stuur ons even een mailtje, dan verwerken wij de korting.

Checkpoint: Inzicht, overzicht, uitzicht!

Training financiële zelfredzaamheid: CHECKPOINT: Inzicht, overzicht, uitzicht!
In de maatschappij en in wet- en regelgeving is het bevorderen en vergroten van financiële zelfredzaamheid tegenwoordig uitgangspunt.
Bij bewind is een van de achterliggende gedachten dat bewind een ingrijpende maatregel in het leven van een klant. En dat ingrijpen moet niet langer duren dan nodig is! Behoud van zoveel mogelijk autonomie is een grondrecht en rechters kijken hier steeds strenger naar.

Dit betekent dat je rol als bewindvoerder aan het veranderen is. Je beheert niet allen het vermogen van je klant, je moet er ook voor zorgen dat de klant het zelf weer leert kunnen. Daar waar dat mogelijk is natuurlijk! Er zijn ook klanten die hun hele leven een bewindvoerder nodig zullen hebben. Je wordt dus naar beheerder en regisseur ook een soort van coach.  Hoe doe je dat coachen? Moet je dat allemaal zelf doen of kun je het ook in je netwerk laten doen? Daarom hebben we CHECKPOINT ontwikkeld. Een instrument waarmee je razendsnel duidelijk krijgt wat je klant nog moet en wil leren om zo zelfredzaam mogelijk te worden. We leggen je in de training het complete instrument met de tools uit. In de middag ga je zelf aan de slag met een beroepsacteur.

CHECKPOINT is niet alleen geschikt voor bewindvoerders maar ook voor budgetcoaches en schuldhulpverleners.

We verzorgen deze training bij ons op kantoor in Assen (kan ook individueel) of incompany in teamverband, neem contact met ons op voor een offerte!

 

Prijs op aanvraag

Neem contact met ons op voor meer informatie

Of bel ons op 0592-612137

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Checkpoint: Inzicht, overzicht, uitzicht!” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Opleidingen overzicht