Type opleiding

digitaal via Zoom
Permanente Educatie

Vakgebieden

beschermingsbewind
curatele
schuldhulpverlening
wsnp bewind

Lesgeld

395,00

Docent

Mirjam Harmsen

Aantal PE-punten

6

Logo NBBI

NBBI-lid? 10% Korting!

Praktikos werkt samen met NBBI-opleidingen, dat betekent dat NBBI-leden 10% korting krijgen op deze training. Ben je NBBI-lid en heb je je ingeschreven? Stuur ons even een mailtje, dan verwerken wij de korting.

Effectief communiceren met clienten met een lichtverstandelijke beperking

Hoe kun je het beste communiceren met cliënten met een licht verstandelijke beperking? Onze training effectief communiceren met cliënten met een LVB  biedt uitkomst!
Een substantieel deel van de klanten van bewindvoerders en inkomensbeheerders heeft een LVB, of is aan te merken als zwakbegaafd. Dit wordt  tegenwoordig ook wel ‘ (zeer) moeilijk lerend’ genoemd.
Mensen met een LVB worden in communicatie veelal overvraagd door de professionals waar zij mee te maken hebben. Dit is begrijpelijk omdat de beperking onzichtbaar is en door betrokkenen veelal gecamoufleerd of overschreeuwd wordt.
Het gevolg van overvraging is: miscommunicatie, onbegrip en irritatie bij de klant en het niet nakomen van afspraken door de klant. Hierdoor ontstaan storingen in de werkrelatie. De bewindvoerder, mentor of curator is extra tijd kwijt om deze storingen op te lossen en de voortgang van het traject vertraagt.

We reiken je de kennis aan van de beperking in relatie tot het voeren van een (financiële) huishouding en de problemen die hierbij kunnen ontstaan. En we leren je over het sociaal- emotioneel niveau van functioneren van deze klanten, toegespitst op het gedrag dat de klant laat zien in het contact. De bewindvoerder, mentor of curator begrijpt hierdoor wat hij wel en niet kan verwachten van de klant en hoe hij haalbare afspraken met de klant kan maken. Het grootste deel van de training gaat over het afstemmen van communicatie op de mogelijkheden van de klant met een verstandelijke beperking. Hierbij gaat het om communicatie per telefoon, e–mail en face to face contact.

Door de opgedane kennis en vaardigheden wordt communicatie met de klant effectief. Dit betekent dat de klant de informatie begrijpt, de afspraken (beter) kan nakomen en storingen voorkomen worden!

Schrijf je in voor deze opleiding

11 november 2022Digitaal (via Zoom)9.30 tot 16.30 uur nog 14 plaatsen
395,00
spinner
6 oktober 2022Digitaal (via Zoom)9.30 tot 16.30 uur helaas, vol
395,00

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Effectief communiceren met clienten met een lichtverstandelijke beperking” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Opleidingen overzicht