Type opleiding

digitaal via Zoom
Permanente Educatie

Vakgebieden

beschermingsbewind
curatele
schuldhulpverlening
wsnp bewind

Lesgeld

359,00450,00

Docent

Mirjam Harmsen

Aantal PE-punten

6

Effectief communiceren met clienten met een lichtverstandelijke beperking

Hoe kun je het beste communiceren met cliënten met een licht verstandelijke beperking? Onze training effectief communiceren met cliënten met een LVB  biedt uitkomst!
Een substantieel deel van de klanten van bewindvoerders en inkomensbeheerders heeft een LVB, of is aan te merken als zwakbegaafd. Dit wordt  tegenwoordig ook wel ‘ (zeer) moeilijk lerend’ genoemd.
Mensen met een LVB worden in communicatie veelal overvraagd door de professionals waar zij mee te maken hebben. Dit is begrijpelijk omdat de beperking onzichtbaar is en door betrokkenen veelal gecamoufleerd of overschreeuwd wordt.
Het gevolg van overvraging is: miscommunicatie, onbegrip en irritatie bij de klant en het niet nakomen van afspraken door de klant. Hierdoor ontstaan storingen in de werkrelatie. De bewindvoerder, mentor of curator is extra tijd kwijt om deze storingen op te lossen en de voortgang van het traject vertraagt.

We reiken je de kennis aan van de beperking in relatie tot het voeren van een (financiële) huishouding en de problemen die hierbij kunnen ontstaan. En we leren je over het sociaal- emotioneel niveau van functioneren van deze klanten, toegespitst op het gedrag dat de klant laat zien in het contact. De bewindvoerder, mentor of curator begrijpt hierdoor wat hij wel en niet kan verwachten van de klant en hoe hij haalbare afspraken met de klant kan maken. Het grootste deel van de training gaat over het afstemmen van communicatie op de mogelijkheden van de klant met een verstandelijke beperking. Hierbij gaat het om communicatie per telefoon, e–mail en face to face contact.

Door de opgedane kennis en vaardigheden wordt communicatie met de klant effectief. Dit betekent dat de klant de informatie begrijpt, de afspraken (beter) kan nakomen en storingen voorkomen worden!

Schrijf je in voor deze opleiding

13 november 2020Zwolle - Regardz Nieuwe Buitensociëteit9.30 tot 16.30 uur nog 6 plaatsen
450,00
spinner
14 mei 2021Digitaal (via Zoom)9:30 tot 12 uur + 13 tot 15:30 uur nog 14 plaatsen
359,00
spinner
12 november 2021Zwolle - Regardz Nieuwe Buitensociëteit9.30 tot 16.30 uur nog 18 plaatsen
409,00
spinner

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Effectief communiceren met clienten met een lichtverstandelijke beperking” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Opleidingen overzicht

Melding i.v.m. Corona

Wij van Praktikos verzorgen onze opleidingen bij voorkeur live en dat kan zelfs nu, met aangescherpte maatregelen rondom corona, gelukkig op een veilige manier bij  de Eenhoorn in Amersfoort en de Nieuwe Buitensociëteit in Zwolle 😊 Meer weten over hoe deze locaties met de corona-maatregelen omgaan? Kijk dan hier.

Toch liever een online module volgen? Dat kan: kijk hiervoor in onze opleidingsagenda.

Mochten de maatregelen rondom corona worden aangescherpt dan schakelen we naadloos over naar digitale lesdagen en trainingen.