Type opleiding

Permanente Educatie

Vakgebieden

beschermingsbewind
curatele
wsnp bewind

Lesgeld

450,00

Docenten

Patrick Wittebrood
Taco Schaafsma

Aantal PE-punten

6

De gerechtsdeurwaarder en de bewindvoerder: een gespannen relatie?

De gerechtsdeurwaarder en de bewindvoerder, zijn het vrienden of vijanden van elkaar? Staan ze lijnrecht tegenover elkaar of hebben ze toch meer gemeen dan je in eerste instantie zou denken?
Patrick Wittebrood is een zeer gedreven gerechtsdeurwaarder en Taco Schaafsma een behoorlijk bevlogen bewindvoerder. Zet deze twee vakidioten in één ruimte en het wordt gegarandeerd een leerzame en leuke dag!

De rol, taken en bevoegdheden van de gerechtsdeurwaarder worden tijdens deze dag besproken en vervolgens wordt de link gelegd met de uitvoering van beschermingsbewind. Daarnaast komen een fiks aantal praktische zaken aan de orde. Denk hierbij aan de laatste ontwikkelingen op het gebied van beslaglegging en de Wet vereenvoudiging van de beslagvrije voet. Voor wie wordt dat eigenlijk eenvoudiger? Voor de schuldenaar, voor de bewindvoerder, of juist voor de gerechtsdeurwaarder.

Aan het eind van deze PE-module weet je precies wat een gerechtsdeurwaarder doet en mag doen. Je hebt geleerd hoe je als bewindvoerder moet reageren op acties van gerechtsdeurwaarders, of juist hoe je ze in beweging moet krijgen als ze niet mee willen bewegen in de goede richting. Tenslotte hopen wij dat er aan het einde van de dag ook sprake is van begrip voor elkaars positie en elkaars standpunten. Uiteindelijk hebben we namelijk allemaal te maken met exact dezelfde doelgroep, alleen vanuit een iets andere positie.

Patrick Wittebrood is sinds 1999 actief in de branche. Diverse functies heeft hij de afgelopen jaren vervuld. In 2004 is hij als gerechtsdeurwaarder aan de slag gegaan. In 2011 is Patrick benoemd tot gerechtsdeurwaarder met standplaats Harderwijk. Vanuit zijn vestiging is hij met zijn team werkzaam voor het MKB, VVE’s, Incassokantoren, vastgoedbedrijven en collega gerechtsdeurwaarders. Patrick is daarnaast ook actief als plaatsvervangend ledenraadslid binnen de KBVG.

Taco Schaafsma is bewindvoerder in hart en nieren en is al meer dan 22 jaar bewindvoerder. Hij is een autoriteit in het vakgebied en geeft al meer dan 10 jaar les aan bewindvoerders, rechters en andere beroepsgroepen over de uitvoering van beschermingsbewind. Taco heeft een groot aantal artikelen gepubliceerd in vakbladen en is beheerder van de grootste LinkedIn discussiegroep over Beschermingsbewind.

Schrijf je in voor deze opleiding

12 december 2019Amersfoort - Regardz De Eenhoorn9.30 tot 16.30 uurnog 13 plaatsen
450,00
spinner

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “De gerechtsdeurwaarder en de bewindvoerder: een gespannen relatie?” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Opleidingen overzicht