Type opleiding

Educatie Schuldhulpverleners
Permanente Educatie

Vakgebieden

beschermingsbewind
curatele
wsnp bewind

Lesgeld

315,00

Docent

Chanien Engelbertink

Aantal PE-punten

4

de Levensexecuteur

Het levenstestament is steeds meer in opkomst. Steeds meer mensen praten erover. Dit is kortgezegd een draaiboek (akte) waarbij vooraf aan een door iemand zelf aangewezen vertrouwenspersoon (levensexecuteur) een volmacht wordt gegeven zodat deze levensexecuteur je belangen kan behartigen als je het zelf niet meer kunt. Steeds meer mensen stellen zo een document op. Zelfs de rechters geven in hun aanbevelingen meerderjarigenbewind (LOVCK) aan hiermee rekening te houden:

Citaat: De kantonrechter treedt terughoudend op met het uitspreken van curatele, bewind of mentorschap als de betrokkene in een levenstestament regelingen heeft getroffen op dit vlak. Einde Citaat

Is het levenstestament en de daarin genoemde Levensexecuteur een bedreiging voor de bewindvoerder? Hoe werkt het eigenlijk met de controle op de Levensexecuteur nu de rechter er verder niet bij betrokken is? Zijn er verschillen met het meerderjarigenbewind? Kunt u als bewindvoerder nog meer betekenen in het levenstestament? Wat doet eigenlijk een toezichthouder? Wat is eigenlijk wilsonbekwaamheid en heb je hier al levensexecuteur mee te maken? Hoe wordt bepaald wanneer het levenstestament ingaat? Hoe wordt ouderenmisbruik voorkomen en waar moet je als professional opletten? Waar dien je als professionele bewindvoerder allemaal rekening mee te houden. is een regeling op maat mogelijk? En wat als de betreffende persoon ineens flink slechter wordt? Wat kunnen de bewindvoerders en levensexecuteurs leren van artsen? Hoe kunnen zij u helpen? Dit zijn zomaar vragen die opkomen en die tijdens deze middag zullen worden behandeld. Uiteraard wordt de praktische kant ook goed belicht.
Na het volgen van de Module bestaat voor deelnemers de mogelijkheid op opgenomen te worden in een register voor notarissen die op zoek zijn naar levensexecuteurs. Hierover wordt u tijdens de lesmiddag geïnformeerd.
Deze PE-module wordt verzorgd in de middag van 13:00 tot 17:00 uur. De PE-module is geaccrediteerd voor 4 PE- punten (4 effectieve lesuren).

Docenten: mevrouw mr. C.G.C. Engelbertink, notarieel juriste en mevrouw drs. S.A. van de Merwe, arts maatschappij en gezondheid

Schrijf je in voor deze opleiding

18 september 20192019Amersfoort - Regardz De Eenhoorn13 tot 17 uurnog 16 plaatsen
315,00
spinner

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “de Levensexecuteur” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Opleidingen overzicht