Type opleiding

Educatie Professionele Mentoren
Permanente Educatie

Vakgebieden

begeleiding
beschermingsbewind
curatele
hulpverlening
mentorschap

Lesgeld

417,00

Docent

Sjoerd Egberts

Aantal PE-punten

5

Logo NBBI

NBBI-lid? 10% Korting!

Praktikos werkt samen met NBBI-opleidingen, dat betekent dat NBBI-leden 10% korting krijgen op deze training. Ben je NBBI-lid en heb je je ingeschreven? Stuur ons even een mailtje, dan verwerken wij de korting.

Driehoekskunde

Heb je als bewindvoerder, mentor, curator of begeleider een lastige relatie met de familie van je cliënt? Dan is kennis van Driehoekskunde een must!
Driehoekskunde beschrijft wat er in die driehoeksverhouding van ouders, professionals en cliënt gebeurt en hoe je de samenwerking in die driehoek verbetert.

De driehoek kennen we allemaal omdat het onze allereerste ervaring als mens is. De meeste mensen hebben immers een moeder maar ook een vader. In deze oerdriehoek doen professionals vanaf het prille begin hun intrede: dokters, verloskundigen en later juffen en meesters; veel later wéér dokters en bejaardenverzorgsters en helemaal aan het eind uitvaartbegeleiders. Professionals zijn passanten in de driehoek. Ze komen als laatste en vertrekken meestal als eerste. Tegelijk zijn ze als eerste verantwoordelijk om te werken aan een goede driehoek. Ze zijn er dus niet alleen voor de cliënt. Die is immers niet los verkrijgbaar maar allereerst kind van ouders. Driehoekskunde beschrijft wat er in die driehoeksverhouding van ouders, professionals en cliënt gebeurt. En hoort te gebeuren. Want ouders vertrouwen hun kind niet zomaar toe aan vreemden.

Driehoekskunde is als je het uitgelegd krijgt zo vanzelfsprekend. Maar het is ook hard werken. Daar willen we je graag bij helpen!
Als professionele mentor , bewindvoerder, curator of begeleider heb je te maken met de familie van je cliënt. De communicatie, afstemming en betrokkenheid verlopen lang niet altijd soepel. Driehoekskunde geeft je handvatten om de samenwerking met familie zo positief mogelijk te laten verlopen. De driehoekskunde is een visie die zich richt op het verbeteren van de samenwerking in de driehoek cliënt – familie/netwerk – professional. Waar de kerndriehoek veelal wordt gevormd met de persoonlijk begeleider, heb jij als professional een eigen positie. En net als de begeleider krijg ook jij als mentor, bewindvoerder, curator of begeleider  te maken met de uitdaging die loyaliteit heet. De handvatten die worden aangereikt zijn toepasbaar in de dagelijkse praktijk. Naast theorie is er veel tijd en ruimte voor het inbrengen van eigen casuïstiek zodat je met nieuwe vaardigheden deze dag kunt afsluiten!

 

Schrijf je in voor deze opleiding

14 september 2022Amersfoort - Regardz De Eenhoorn09.30 tot 15.30 uur nog 9 plaatsen
417,00
spinner

1 beoordeling voor Driehoekskunde

  1. V Cumberbatch

    8

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Opleidingen overzicht