Type opleiding

Educatie Professionele Mentoren
Permanente Educatie

Vakgebieden

begeleiding
beschermingsbewind
curatele
hulpverlening
mentorschap

Lesgeld

346,00409,00

Docent

Sjoerd Egberts

Aantal PE-punten

5

Driehoekskunde

Heb je als bewindvoerder, mentor, curator of begeleider een lastige relatie met de familie van je cliënt? Dan is kennis van Driehoekskunde een must!
Driehoekskunde beschrijft wat er in die driehoeksverhouding van ouders, professionals en cliënt gebeurt en hoe je de samenwerking in die driehoek verbetert.

De driehoek kennen we allemaal omdat het onze allereerste ervaring als mens is. De meeste mensen hebben immers een moeder maar ook een vader. In deze oerdriehoek doen professionals vanaf het prille begin hun intrede: dokters, verloskundigen en later juffen en meesters; veel later wéér dokters en bejaardenverzorgsters en helemaal aan het eind uitvaartbegeleiders. Professionals zijn passanten in de driehoek. Ze komen als laatste en vertrekken meestal als eerste. Tegelijk zijn ze als eerste verantwoordelijk om te werken aan een goede driehoek. Ze zijn er dus niet alleen voor de cliënt. Die is immers niet los verkrijgbaar maar allereerst kind van ouders. Driehoekskunde beschrijft wat er in die driehoeksverhouding van ouders, professionals en cliënt gebeurt. En hoort te gebeuren. Want ouders vertrouwen hun kind niet zomaar toe aan vreemden.

Driehoekskunde is als je het uitgelegd krijgt zo vanzelfsprekend. Maar het is ook hard werken. Daar willen we je graag bij helpen!
Als professionele mentor , bewindvoerder, curator of begeleider heb je te maken met de familie van je cliënt. De communicatie, afstemming en betrokkenheid verlopen lang niet altijd soepel. Driehoekskunde geeft je handvatten om de samenwerking met familie zo positief mogelijk te laten verlopen. De driehoekskunde is een visie die zich richt op het verbeteren van de samenwerking in de driehoek cliënt – familie/netwerk – professional. Waar de kerndriehoek veelal wordt gevormd met de persoonlijk begeleider, heb jij als professional een eigen positie. En net als de begeleider krijg ook jij als mentor, bewindvoerder, curator of begeleider  te maken met de uitdaging die loyaliteit heet. De handvatten die worden aangereikt zijn toepasbaar in de dagelijkse praktijk. Naast theorie is er veel tijd en ruimte voor het inbrengen van eigen casuïstiek zodat je met nieuwe vaardigheden deze dag kunt afsluiten!

 

Schrijf je in voor deze opleiding

8 december 2020Amersfoort - Regardz De Eenhoorn09.30 tot 15.30 uur nog slechts 1 plaats(en)!
346,00
spinner
7 oktober 2021Zwolle - Regardz Nieuwe Buitensociëteit09.30 tot 15.30 uur nog 18 plaatsen
409,00
spinner

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Driehoekskunde” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Opleidingen overzicht

Melding i.v.m. Corona

Wij van Praktikos verzorgen onze opleidingen bij voorkeur live en dat kan zelfs nu, met aangescherpte maatregelen rondom corona, gelukkig op een veilige manier bij  de Eenhoorn in Amersfoort en de Nieuwe Buitensociëteit in Zwolle 😊 Meer weten over hoe deze locaties met de corona-maatregelen omgaan? Kijk dan hier.

Toch liever een online module volgen? Dat kan: kijk hiervoor in onze opleidingsagenda.

Mochten de maatregelen rondom corona worden aangescherpt dan schakelen we naadloos over naar digitale lesdagen en trainingen.