Type opleiding

Educatie Professionele Mentoren

Vakgebied

mentorschap

Lesgeld

299,00

Docent

Sjoerd Egberts

Driehoekskunde

Driehoekskunde beschrijft wat er in die driehoeksverhouding van ouders, professionals en cliënt gebeurt en hoe je de samenwerking in die driehoek verbetert.

De driehoek kennen we allemaal omdat het onze allereerste ervaring als mens is. De meeste mensen hebben immers een moeder maar ook een vader. In deze oerdriehoek doen professionals vanaf het prille begin hun intrede: dokters, verloskundigen en later juffen en meesters; veel later wéér dokters en bejaardenverzorgsters en helemaal aan het eind uitvaartbegeleiders. Professionals zijn passanten in de driehoek. Ze komen als laatste en vertrekken meestal als eerste. Tegelijk zijn ze als eerste verantwoordelijk om te werken aan een goede driehoek. Ze zijn er dus niet alleen voor de cliënt. Die is immers niet los verkrijgbaar maar allereerst kind van ouders. Driehoekskunde beschrijft wat er in die driehoeksverhouding van ouders, professionals en cliënt gebeurt. En hoort te gebeuren. Want ouders vertrouwen hun kind niet zomaar toe aan vreemden.

Driehoekskunde is als je het uitgelegd krijgt zo vanzelfsprekend. Maar het is ook hard werken. Daar willen we je graag bij helpen!
Als professionele mentor heb je te maken met de familie van je cliënt. De communicatie, afstemming en betrokkenheid verlopen lang niet altijd soepel. Driehoekskunde geeft je handvatten om de samenwerking met familie zo positief mogelijk te laten verlopen.

De driehoekskunde is een visie die zich richt op het verbeteren van de samenwerking in de driehoek cliënt – familie/netwerk – professional. Waar de kerndriehoek veelal wordt gevormd met de persoonlijk begeleider, heeft ook de mentor een duidelijk te onderscheiden, eigen positie. En net als de begeleider krijgt ook de mentor te maken met de uitdaging die loyaliteit heet. De handvatten die worden aangereikt zijn toepasbaar in de dagelijkse praktijk van de mentor.

Deze module neemt 3 uur in beslag, voor de les lees je ter voorbereiding het boek Ouders op hun plek van Chiel Egberts. Het boek wordt je door ons ruim voor de start van de module toegestuurd.

Schrijf je in voor deze opleiding

wordt ingepland2019Amersfoort - Regardz De Eenhoorn9.30 tot 12.30 uurnog 15 plaatsen
299,00
spinner

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Driehoekskunde” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Opleidingen overzicht