Type opleiding

digitaal via Zoom
Educatie Professionele Mentoren

Vakgebieden

curatele
hulpverlening
mentorschap

Lesgeld

329,00379,00

Docent

Wim van der Molen

Aantal PE-punten

6

Ethiek in de praktijk

Ethiek is in de praktijk een belangrijk onderwerp en dat is niet voor niets!
Ethische dilemma’s of lastige keuzes ontstaan zodra je in je werk niet meteen weet wat goed is om te doen. Het ontwikkelen van gedegen kennis en vaardigheden vanuit de ethiek kunnen je helpen om als professioneel mentor of curator morele besluiten te nemen.

Tijdens deze lesdag gaan we in op wat ethiek inhoudt in relatie tot professioneel mentor en curator. Je leert je een beeld te vormen van de morele keuzes die je zult tegenkomen in de dagelijkse praktijk; dingen die je moet doen, maar ook die je juist moet laten. Het herkennen en erkennen van spanning tussen je eigen overtuigingen en die van anderen zijn van groot belang. Hierbij wordt ook aandacht besteed aan de relatie en het onderscheid tussen ethische, praktische en juridische problematiek. Als laatste leer je je keuzes te verdedigen tegenover anderen zoals bijvoorbeeld cliënten, artsen, begeleiders en rechters.

 

 

Schrijf je in voor deze opleiding

16 april 2021Digitaal (via Zoom)9:30 tot 12 uur + 13 tot 15:30 uur nog 13 plaatsen
329,00
spinner
19 november 2021Zwolle - Regardz Nieuwe Buitensociëteit9.30 tot 16.30 uur nog 18 plaatsen
379,00
spinner

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Ethiek in de praktijk” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Opleidingen overzicht

Melding i.v.m. Corona

Update 17 november 2020:

Wij van Praktikos verzorgen onze opleidingen bij voorkeur live en dat kan m.i.v 18 november weer op een veilige manier bij  de Eenhoorn in Amersfoort en de Nieuwe Buitensociëteit in Zwolle. Natuurlijk met inachtneming aangescherpte maatregelen rondom corona. Meer weten over hoe deze locaties met de corona-maatregelen omgaan? Kijk dan hier.

Toch liever een online module volgen? Dat kan: kijk hiervoor in onze opleidingsagenda.

Mochten de maatregelen rondom corona toch weer worden aangescherpt dan schakelen we naadloos over naar digitale lesdagen en trainingen.