Type opleiding

Educatie Professionele Mentoren

Vakgebieden

curatele
hulpverlening
mentorschap

Lesgeld

417,00

Docent

Wim van der Molen

Aantal PE-punten

6

Logo NBBI

NBBI-lid? 10% Korting!

Praktikos werkt samen met NBBI-opleidingen, dat betekent dat NBBI-leden 10% korting krijgen op deze training. Ben je NBBI-lid en heb je je ingeschreven? Stuur ons even een mailtje, dan verwerken wij de korting.

Ethiek in de praktijk

Ethiek is in de praktijk een belangrijk onderwerp en dat is niet voor niets!
Ethische dilemma’s of lastige keuzes ontstaan zodra je in je werk niet meteen weet wat goed is om te doen. Het ontwikkelen van gedegen kennis en vaardigheden vanuit de ethiek kunnen je helpen om als professioneel mentor of curator morele besluiten te nemen.

Tijdens deze lesdag gaan we in op wat ethiek inhoudt in relatie tot professioneel mentor en curator. Je leert je een beeld te vormen van de morele keuzes die je zult tegenkomen in de dagelijkse praktijk; dingen die je moet doen, maar ook die je juist moet laten. Het herkennen en erkennen van spanning tussen je eigen overtuigingen en die van anderen zijn van groot belang. Hierbij wordt ook aandacht besteed aan de relatie en het onderscheid tussen ethische, praktische en juridische problematiek. Als laatste leer je je keuzes te verdedigen tegenover anderen zoals bijvoorbeeld cliënten, artsen, begeleiders en rechters.

 

 

Schrijf je in voor deze opleiding

28 oktober 2022Amersfoort - Regardz De Eenhoorn9.30 tot 16.30 uur nog 16 plaatsen
417,00
spinner

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Ethiek in de praktijk” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Opleidingen overzicht