Kom ook naar het IFZ Seminar ‘Hoe dan ook’. 14 maart, Buitensociëteit Zwolle.  Meer info →

IFZ Seminar 'Hoe dan ook'

Een bewindvoerder wordt iedere dag opnieuw geconfronteerd met situaties en vraagstukken waarvan je denkt ‘Hoe dan?’. Ook als het gaat om nieuwe vraagstukken in 2019 en haar wetgeving. Kom hoe dan ook meepraten op ons Seminar op 14 maart.
  • Locatie: Nieuwe Buitensociëteit Zwolle
  • Tijd: 09.30 tot 17.00 uur
  • Kosten: €299,50 excl. btw
  • PE-punten: 4 punten/uren voor BPBI, VeWeVe, NBBI, NBPB e.a.

Het Programma

09.30 uur Ontvangst/inloop

10.00 uur Opening 
Door dagvoorzitter Els van der Weele

10.15 uur Hoe groot is de invloed van LVB problematiek op armoede?
Mirjam Harmsen van MEE Groningen neemt jullie op indringende wijze mee in het leven van mensen met een Licht Verstandelijke Beperking: Hoe verhoudt deze problematiek zich tot het ontstaan van armoede en schulden? Hoe kun je als bewindvoerder invloed uitoefenen en mensen met LVB problematiek het beste begeleiden?

11.15 uur Pauze

11.30 uur Hoe raken de wijzigingen in de zorgwetgeving de bewindvoerder?
In een uur behandelt specialiste in de zorg Lucia van Milaan de nieuwe zorgwetgeving. Hoe zit het met de nieuwe wet zorg en dwang en de wet verplichte GGZ? Hoe verhoudt de cliëntvertrouwenspersoon zicht tot de bewindvoerder en de mentor? Waar raakt de nieuwe wetgeving jullie taak als bewindvoerder?

12.30 uur Lunch

13.30 uur Hoe zit het met vermogende cliënten?
Dennis Weewer, private banker, bewindvoerder voor vermogende cliënten én verhalenverteller bij uitstek, geeft een inkijk in de wereld van het grote geld in combinatie met kwetsbare mensen. Hoe wordt er misbruik gemaakt van kwetsbare vermogende mensen? Waar moet je als bewindvoerder van vermogende cliënten op letten? Hoe anders is de taak van de bewindvoerder als het gaat om cliënten met een behoorlijk vermogen?

14.30 uur Hoe om te gaan met ethische dilemma’s?
Ethica Els Maeckelberghe geeft antwoord! In een uur passeren de grootste en meest ingewikkelde ethische dilemma’s uit jullie praktijk de revue en komt ze samen met jullie tot een gefundeerd oordeel. Of niet? Hoe zit dat eigenlijk met ethiek?

15.30 uur Pauze

15.45 uur Hoe sluiten we deze dag af?
Dat blijft tot het einde een verrassing. Leun achterover en laat het gebeuren!

16.30 uur Afronding
Door dagvoorzitter Els van der Weele.

16.45 uur Borrel