Type opleiding

Training

Vakgebieden

begeleiding
hulpverlening

Lesgeld

Prijs op aanvraag

Docenten

Berber Vonk
Till Topf
Logo NBBI

NBBI-lid? 10% Korting!

Praktikos werkt samen met NBBI-opleidingen, dat betekent dat NBBI-leden 10% korting krijgen op deze training. Ben je NBBI-lid en heb je je ingeschreven? Stuur ons even een mailtje, dan verwerken wij de korting.

InStappen!

InStappen! Een doel behalen is een buitengewoon concrete methode om mensen in beweging te krijgen richting het door hen zelf gestelde doel. De metafoor is een reis die gemaakt wordt. Tijdens het reizen kan je van alles tegen komen en als een wereldreis wordt gepland, gebeurt het meer dan eens dat het onderweg toch anders gaat. Het gaat vooral om de eerste stap; in de bus stappen en zelf achter het stuur gaan zitten van A naar B, via verschillende tussenstations. De klant is daarbij verantwoordelijk voor het realiseren van de eigen (al dan niet bewust geformuleerde) doelen. De begeleider is de reisgids die een dienende taak heeft en niet verantwoordelijk is voor de stappen die een klant neemt tijdens de reis.

Uitgangspunten
De belangrijkste uitgangspunten van de methode in het kort:

De klant bepaalt het (eind)doel en is verantwoordelijk voor het verloop. Dit houdt ook in dat de klant zelf doet wat hij kan.
Doelen worden bereikt via veel en kleine stappen. Hoe kleiner de stap, hoe beter. Een succesvolle stap smaakt altijd naar meer.
Uitgaan van zichtbaar gedrag, woorden zijn een goed begin, gedrag is beter!
Verandering ontstaat pas door inzicht in de eigen situatie. De begeleider ondersteunt door een aantal interventies bij het verkrijgen van inzicht.
Accent leggen op het positieve en de aanwezige mogelijkheden in plaats van tekorten of het negatieve. Als het maar even kan wordt het negatieve genegeerd.
Het gaat om het hier en nu, het verleden is geweest. De toekomst is nog wel te beïnvloeden.
De begeleider is een neutrale gids. Dit houdt in dat de klant vooral zelf een oordeel geeft over het resultaat van de inspanningen.
Vooral het neutraal blijven als gids (begeleider) blijkt een lastige. Tijdens deze training worden daarom ook diverse valkuilen voor gidsen behandeld en geoefend.

 

De training InStappen! wordt aangeboden als teamtraining; geïnteresseerd? bel ons op 0592-612137 of mail naar  info@praktikos.nl, we maken dan op maat een inhoudelijk voorstel en een offerte.

Prijs op aanvraag

Neem contact met ons op voor meer informatie

Of bel ons op 0592-612137

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “InStappen!” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Opleidingen overzicht