Type opleiding

digitaal via Zoom
Educatie Professionele Mentoren

Vakgebieden

curatele
hulpverlening
mentorschap

Lesgeld

275,00

Docent

Wim van der Molen

Aantal PE-punten

3

Instructie Moreel Beraad

Dilemma in je werk als mentor of curator? Leer hoe je een moreel beraad kunt beleggen om zo tot een gedegen besluit te komen!

Als mentor loop je met grote regelmaat tegen morele vraagstukken aan, we noemen dat ook wel ethische kwesties. Je moet een besluit nemen maar het is lastig om dit gedegen te doen omdat er zoveel belangen, twijfels, emoties en partijen een rol spelen in de kwestie. Een moreel beraad kan helpen.

Tijdens deze training van een dagdeel wordt je basiskennis van ethiek opgefrist en leggen we je uit hoe een moreel beraad werkt, welke stappen er nodig zijn in het beraad, wanneer je dat het beste kunt toepassen en welke partijen aan tafel zouden moeten komen bij het morele beraad. Onder leiding van docent Wim van der Molen wordt deze training afgesloten met een vertrouwelijk moreel beraad met als onderwerp een van de casussen die jullie zelf hebben ingebracht.

We vragen je om voor deze training kort en bondig een dilemma te beschrijven waar je recent in je werk tegen aangelopen bent, misschien zit je er nog midden in en misschien is het al achter de rug maar houdt het je nog steeds bezig (je vraagt je af of je het goeie hebt gedaan): beide opties zijn prima!

Na het volgen van deze training kun je ook deelnemen aan Het Moreel Beraad dat op 25 juni verzorgd wordt door Wim van der Molen

Schrijf je in voor deze opleiding

28 mei 2021Digitaal (via Zoom)9:30 tot 12:30 nog 12 plaatsen
275,00
spinner

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Instructie Moreel Beraad” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Opleidingen overzicht