Type opleiding

opleiding professioneel mentorschap

Vakgebieden

curatele
mentorschap

Lesgeld

2.729,00 2.557,00
Logo NBBI

NBBI-lid? 10% Korting!

Praktikos werkt samen met NBBI-opleidingen, dat betekent dat NBBI-leden 10% korting krijgen op deze training. Ben je NBBI-lid en heb je je ingeschreven? Stuur ons even een mailtje, dan verwerken wij de korting.

Opleiding professioneel mentorschap – najaar 2022

Wil je alles weten over professioneel mentorschap? Van taken tot bevoegdheden en hoe deze uit te voeren? Dan is onze opleiding Professioneel mentorschap een aanrader!
In deze vakgerichte opleiding behandelen we op hbo-niveau alle inhoudelijke aspecten van het professioneel mentorschap. We behandelen o.a. verantwoording en communicatie met de rechtbank en  het maatschappelijke- en zorgkader.  Je leert meer over het communiceren met cliënten met een licht verstandelijke beperking, niet aangeboren hersenletsel en dementie. Daarbij krijgt ook de communicatie met begeleiders, artsen en hulpverlening een grote rol. Je krijgt duidelijkheid over de taken, verantwoordelijkheden en positionering van de professionele mentor. En we besteden een hele dag aan zorgethiek. We focussen ons in deze opleiding op zowel kennis als vaardigheden.  Je ontvangt na afloop een certificaat.

Voor professionele mentoren gelden kwaliteitseisen die vanuit wetgeving zijn vastgelegd, onze samenvatting vind je hier. Voordat je met de opleiding start is het aan te raden om bij het landelijk kwaliteitsbureau Curatele, Bewindvoering en Mentorschap te checken of je op grond van je werkervaring en vooropleiding benoembaar bent als professioneel mentor.

De opleiding  bestaat uit 6 modules:

Onderstaande modules maken onderdeel uit van deze opleiding

Dementie en niet aangeboren hersenletsel

Als professionele bewindvoerder, mentor en/of curator ga je zeker te maken krijgen met cliënten met dementie of niet aangeboren hersenletsel (NAH).
Deze klanten kunnen soms uitermate onverwacht uit de hoek komen, precies op momenten dat je daar net even niet op zit te wachten en je toch adequaat zult moet reageren. Op andere momenten kunnen de gedragingen op het eerste gezicht bijna hilarisch zijn…

4 oktober 2022
Amersfoort - Regardz De Eenhoorn
9.30 tot 16.30 uur

Mentorschap en Curatele

Overweeg je om mentor of curator te worden? Wij bieden een eendaagse opleiding aan waarin we alle basiskennis over het uitvoeren van mentorschap en curatele behandelen.

7 oktober 2022
Amersfoort - Regardz De Eenhoorn
9.30 tot 16.30 uur

Verdieping Mentorschap en Curatele

“Mag ik mijn cliënt tegen zijn zin laten opereren?
Hem of haar laten dwingen te stoppen met roken of anticonceptie laten nemen?
Hem of haar laten fixeren in een stoel?
Mag ik toestemming geven aan mijn cliënt om te trouwen of te scheiden?”

14 oktober 2022
Amersfoort - Regardz De Eenhoorn
9.30 tot 16.30 uur

Ethiek in de praktijk

Ethiek is in de zorg een populair onderwerp en dat is niet voor niets!
Want het ontwikkelen van gedegen kennis en vaardigheden vanuit de ethiek kunnen je helpen om als professioneel mentor of curator morele besluiten te nemen.

Amersfoort - Regardz De Eenhoorn
9.30 tot 16.30 uur

Effectief communiceren met clienten met een lichtverstandelijke beperking

Effectief communiceren met klanten met een licht verstandelijke beperking (LVB): een substantieel deel van de klanten van bewindvoeders/inkomenbeheerders heeft een LVB of is aan te merken als zwakbegaafd, tegenwoordig ook wel ‘ (zeer) moeilijk lerend’ genoemd. Mensen met een LVB worden in communicatie veelal overvraagd door de professionals waar zij mee te maken hebben.

11 november 2022
Digitaal (via Zoom)

Driehoekskunde

Als professionele mentor heb je te maken met de familie van je cliënt. De communicatie, afstemming en betrokkenheid verlopen lang niet altijd soepel. Driehoekskunde geeft je handvatten om de samenwerking met familie zo positief mogelijk te laten verlopen.

21 november 2022
Amersfoort - Regardz De Eenhoorn
09.30 tot 15.30 uur

Insufficient stock

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Opleiding professioneel mentorschap – najaar 2022” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Opleidingen overzicht