Vakgebied

hulpverlening

Lesgeld

315,00

Docenten

Loekie van der Heijden
Saskia van Boles
Logo NBBI

NBBI-lid? 10% Korting!

Praktikos werkt samen met NBBI-opleidingen, dat betekent dat NBBI-leden 10% korting krijgen op deze training. Ben je NBBI-lid en heb je je ingeschreven? Stuur ons even een mailtje, dan verwerken wij de korting.

Professionele Mentoren en Curatoren in de zorg

Heb jij in je werk in de zorg te maken met client vertegenwoordigers zoals professionele mentoren en curatoren of de cliëntvertrouwenspersoon?

De laatste jaren is het aantal mensen dat niet (meer) in staat is om zelf beslissingen te nemen over hun zorg en daarom door de rechter onder curatele of mentorschap is gesteld, sterk gestegen. De kans is groot dat je, als je in het gebied van verpleging, verzorging , behandeling en begeleiding werkzaam bent, te maken krijgt met deze wettelijk vertegenwoordiger.

Daarnaast worden op 1 januari 2020 worden twee nieuwe wetten over dwang in de zorg ingevoerd: de wet verplichte geestelijke gezondheidszorg (wvggz) en de wet zorg en dwang (wzd). Je zult bijvoorbeeld moeten gaan samenwerken met de cliënt vertrouwenspersoon wzd (cvp) ; wat zijn de taken en bevoegdheden van de cvp en hoe verhoudt die zich tot jou ?  Vanuit de de wvggz is bepaald dat cliënten de beschikking moeten hebben over een patiëntvertrouwenspersoon als het gaat over dwang; wat zijn de taken en bevoegdheden van de pvp?

  • Wat zijn nu eigenlijk de taken van een mentor en curator op het gebied van verzorging, begeleiding en behandeling ?
  • Hoe ver gaat hun bevoegdheid?
  • Waar moet een behandelaar rekening mee houden en wat zegt de Wet op de geneeskundige behandelingsovereenkomst daarover?
  • Welke ethische dilemma’s kan dit opleveren?
  • Als er (nog) geen mentor of curator is wanneer en hoe kan dat worden aangevraagd?
  • Wat zijn taken en bevoegdheden van de cvp en pvp?

Als jij in je dagelijkse zorg praktijk te maken hebt met professionele mentoren en curatoren dan is onze training een must!

De training wordt voor Praktikos verzorgd door Loekie van der Heijden (rechter) en Saskia van Boles (curator en mentor).
In een dagdeel loodsen zij je door de theorie en de praktijk van mentorschap en curatele. Na de training weet je precies waar jullie elkaar in je vak raken en hoe je de samenwerking vorm kunt, moet en mag geven.

De training is geaccrediteerd door ABAN voor 3 punten.

De training wordt aangeboden in Amersfoort, maar kan desgewenst op iedere locatie in het land uitgevoerd worden, ook incompany. Mail ons gerust voor meer informatie! info@praktikos.nl

Schrijf je in voor deze opleiding

Amersfoort - Regardz De Eenhoorn9.30 tot 12.30 uurwordt ingepland nog 18 plaatsen
315,00
spinner

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Professionele Mentoren en Curatoren in de zorg” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Opleidingen overzicht