Type opleiding

Educatie Professionele Mentoren
Educatie Schuldhulpverleners
Educatie wsnp bewindvoerders
Permanente Educatie

Vakgebieden

beschermingsbewind
curatele
mentorschap
schuldhulpverlening
wsnp bewind

Lesgeld

545,00

Docenten

Henk Hiemstra
Ton Kemp

Aantal PE-punten

6

Logo NBBI

NBBI-lid? 10% Korting!

Praktikos werkt samen met NBBI-opleidingen, dat betekent dat NBBI-leden 10% korting krijgen op deze training. Ben je NBBI-lid en heb je je ingeschreven? Stuur ons even een mailtje, dan verwerken wij de korting.

Dementie en niet aangeboren hersenletsel

Als professionele bewindvoerder, mentor en/of curator ga je zeker te maken krijgen met cliënten met dementie of niet aangeboren hersenletsel (NAH).
Deze klanten kunnen soms uitermate onverwacht uit de hoek komen, precies op momenten dat je daar net even niet op zit te wachten en je toch adequaat zult moet reageren. Op andere momenten kunnen de gedragingen op het eerste gezicht bijna hilarisch zijn…

Als “leek” kan het lastig zijn dit gedrag te interpreteren of te hanteren. Ook is het best moeilijk om je een beeld te vormen van de mate waarin de klanten in kwestie kunnen lijden. In het licht van dat lijden en de ongelijkheid in de relatie met de bewindvoerder, mentor of curator die de uiteindelijke verantwoordelijkheid heeft voor de financiën en/of de zorg van de klant, kan het contact ingewikkeld zijn.
Wederzijds onbegrip over gedrag en verwachtingen kan een bom leggen onder het contact, terwijl contact juist voor mensen met dementie of NAH van essentieel belang is.

We geven je in deze training inzicht in de gevolgen van vormen van dementie en Niet Aangeboren Hersenletsel.
Vanuit dit inzicht worden de gevolgen voor het eigen handelen besproken in het kader van bewind, mentorschap en curatele.
Vervolgens spelen de trainer en de acteur diverse casussen uit, waarbij de deelnemers moeten aangeven wat er volgens hen aan de hand is en hoe hierin gehandeld kan te worden en vanuit welk perspectief. Daarna wordt je uitgedaagd om de verschillende benaderingswijzen uit te proberen, hetzij in de vorm van ‘regie-aanwijzingen’, hetzij in de vorm van zelf actief in een casus meespelen.
Het gaat vooral om praktische handvatten om te kunnen omgaan met diverse gedragingen die bij het ziektebeeld horen. Zo krijg je de kans om op zoek te gaan naar effectieve benaderingswijzen en hierin je eigen stijl en dilemma’s te ontdekken.

 

 

Schrijf je in voor deze opleiding

4 oktober 2022Amersfoort - Regardz De Eenhoorn9.30 tot 16.30 uur nog 11 plaatsen
545,00
spinner

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Dementie en niet aangeboren hersenletsel” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Opleidingen overzicht