Type opleiding

Educatie Professionele Mentoren
Educatie Schuldhulpverleners
Educatie wsnp bewindvoerders
Permanente Educatie

Vakgebieden

begeleiding
beschermingsbewind
budgetbeheer
curatele
hulpverlening
mentorschap
schuldhulpverlening
wsnp bewind

Lesgeld

450,00

Docenten

Henk Hiemstra
Ton Kemp

Aantal PE-punten

6

Logo NBBI

NBBI-lid? 10% Korting!

Praktikos werkt samen met NBBI-opleidingen, dat betekent dat NBBI-leden 10% korting krijgen op deze training. Ben je NBBI-lid en heb je je ingeschreven? Stuur ons even een mailtje, dan verwerken wij de korting.

Psychiatrische ziektebeelden en verslaving

Het gedrag van klanten met een psychiatrisch ziektebeeld en/of verslaving kunnen we rustig weerbarstig noemen. Wil je meer inzicht in deze problematiek en vooral leren hoe je er ook mee om kunt gaan? Volg dan de training Psychiatrische ziektebeelden en verslaving.

Bewindvoerders, mentoren en curatoren hebben regelmatig te maken met klanten die een achtergrond hebben van psychiatrische en / of verslavingsproblematiek.
Deze klanten kunnen soms uitermate verrassend uit de hoek komen, precies op momenten dat je daar net even niet op zit te wachten en je toch adequaat zult moet reageren.
Op andere momenten kunnen de gedragingen op het eerste gezicht bijna hilarisch zijn…

Als “leek” kan het lastig zijn dit gedrag te interpreteren of te hanteren. Ook is het best moeilijk om je een beeld te vormen van de mate waarin de klanten in kwestie kunnen lijden.
In het licht van dat lijden en de ongelijkheid in de relatie met de bewindvoerder die de uiteindelijke verantwoordelijkheid heeft voor de financiën van de klant, kan het contact ingewikkeld zijn.
Wederzijds onbegrip over gedrag en verwachtingen kan een bom leggen onder het contact, terwijl contact juist voor mensen met psychiatrische problemen van essentieel belang is.

De lesdag bestaat voor een deel uit het behandelen van de belangrijkste ziektebeelden en vooral het gedrag dat er uit voortkomt. In de middag leer je wat je moet doen als je er mee in aanraking komt.
In de middag schuift een beroepsacteur aan die alle soorten gedrag die voorkomen uit een psychiatrisch ziektebeeld en of verslaving erg overtuigend neer kan zetten. Dit geeft je de kans om op een erg realistische manier te oefenen met het omgaan van dit, vaak erg lastige, gedrag!

Schrijf je in voor deze opleiding

6 oktober 2022Amersfoort - Regardz De Eenhoorn9.30 tot 16.30 uur helaas, vol
450,00

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Psychiatrische ziektebeelden en verslaving” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Opleidingen overzicht