Type opleiding

Educatie Professionele Mentoren
Educatie Schuldhulpverleners
Permanente Educatie
Training

Vakgebieden

begeleiding
beschermingsbewind
budgetbeheer
curatele
hulpverlening
mentorschap
schuldhulpverlening
wsnp bewind

Lesgeld

Prijs op aanvraag

Docenten

Arend Bloemert
Berber Vonk
Till Topf

Veilig Huisbezoek

Veel zorg- en dienstverleners gaan op huisbezoek bij hun clienten. Deze huisbezoeken verlopen niet altijd gemakkelijk en soms komt zelfs de veiligheid van de zorg- of dienstverlener in het gedrang.
Iedereen wil natuurlijk zijn of haar werkzaamheden op elke plek kunnen uitvoeren en daarbij ook de eigen veiligheid in acht nemen. Maar: hoe doe je dat, wat zijn voor mij de grenzen van onveiligheid, wat kan ik hier zelf aan doen, wat kan mijn organisatie hier aan doen?
Binnen deze curus gaan we aandacht besteden aan het betreden van externe werkplekken, het huisbezoek ( beneden en bovenwoningen) observeren van gebouwen en gedragingen, positie kiezen in verschillende ruimte’s. We gaan ook aan de slag met het ontwikkelen en bespreken van protocollen, waar je in op kunt nemen wat je van te voren kunt doen om huisbezoeken veiliger te maken.

We bieden een dagdeel training aan op een geschikte praktijk locatie. Deze training is het meest geschikt voor teams.
Er wordt gewerkt met een acteur zodat je bovengenoemde onderwerpen kunt oefenen en inzicht krijgt in je grenzenen hoe te zorgen voor het veilig bezoeken van cliënten!

Geïnteresseerd? bel ons op 0592 – 612137 of mail naar info@praktikos.nl, we maken dan op maat een inhoudelijk voorstel en een offerte.

Prijs op aanvraag

Opleidingen overzicht