Type opleiding

Training

Vakgebieden

begeleiding
beschermingsbewind
budgetbeheer
curatele
hulpverlening
mentorschap
schuldhulpverlening
wsnp bewind

Lesgeld

Docenten

Berber Vonk
Jenny Blaauwbroek

Workshop Teamkracht

Samen met Bamboe-ACT organiseert Praktikos  introductie workshops Teamkracht.

Wij zijn er namelijk van overtuigd dat Teamkracht een training is die zorgt voor topteams!
Topteams die verrassende resultaten boeken, waarin iedereen optimaal functioneert omdat ze de doelen zinnig vinden, talenten optimaal in kunnen zetten en gewoon blij worden van het werken in het team!
Ben je leidinggevende en wil je meer weten over hoe je met je team aan de slag kunt? Kom dan naar onze introductie workshop.

Hoe Teamkracht teams helpt vrolijke top­presta­ties neer te zetten!

Waarom houden we wel goed finan­ciële bud­get­ten in de gaten, maken we overal blauw­drukken voor en ver­gaderen we veel over aller­lei tar­gets maar best­e­den we nauwelijks aan­dacht aan de kracht van het team zelf?
De voet­bal­teams in de wereld­top trainen bijvoor­beeld juist de hele week op teamkracht (voet­ballen kun­nen ze namelijk alle­maal wel) zodat ze op zondag met elkaar samen de wed­strijd kun­nen winnen. In het pro­gramma teamkracht leren teams op een prak­tis­che manier hoe ze met elkaar de kracht van het team kun­nen ver­sterken. Dat is goed voor de presta­ties én dat is zeker ook goed voor het werkplezier!

De dries­lag van Teamkracht:

1ACT matrix
2. De acht ken­merken van een effec­tief teamDe acht ken­merken van een effec­tief team
3. Stip/​stap aanpak

1ACT matrix
Accepteer wat er is & focus op wat je wilt!
Essen­tieel voor ieder team is om een sterke groep­si­den­titeit en geza­men­lijk doel te creëren waarbin­nen ieder team­lid zich thuis en gewaardeerd voelt. Met de ACT matrix leert het team gefo­cust te bli­jven op wat ze écht willen en hoe ze met elkaar soe­pel tegensla­gen en frus­traties kun­nen overwinnen.

2. Acht principe-​vragen
Om Teamkracht op te bouwen
Aan de hand van deze acht principe-​vragen bouwt een team de voor­waar­den op die nodig zijn om alle activiteiten te coördineren, gebruik te maken van elka­ars sterke pun­ten en inef­fec­tief gedrag te ver­mi­j­den. Daar­naast wordt ook gebouwd aan het onder­houden van effec­tieve relaties met andere groepen.

3. Stip/​stap aan­pak
Klip en klaar, korte ter­mijn doe­len realis­eren
Een team zet met de stip/​stap aan­pak zijn lange ter­mijn doe­len (de stip) om in real­is­tis­che korte ter­mijn acties (de stap­pen), voert deze stap­pen uit, ‘eval­uleert’ ze en zet weer nieuwe stappen.

Kijk voor meer info op de site van Bamboe-ACT

De workshop is beschikbaar voor teams; incompany. Ben je geinteresseerd? Stuur ons dan een mail.

Schrijf je in voor deze opleiding

Now go add some variable products!

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Workshop Teamkracht” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Opleidingen overzicht

Melding i.v.m. Corona

Wij van Praktikos verzorgen onze opleidingen bij voorkeur live en dat kan zelfs nu, met aangescherpte maatregelen rondom corona, gelukkig op een veilige manier bij  de Eenhoorn in Amersfoort en de Nieuwe Buitensociëteit in Zwolle 😊 Meer weten over hoe deze locaties met de corona-maatregelen omgaan? Kijk dan hier.

Toch liever een online module volgen? Dat kan: kijk hiervoor in onze opleidingsagenda.

Mochten de maatregelen rondom corona worden aangescherpt dan schakelen we naadloos over naar digitale lesdagen en trainingen.