Type opleiding

Permanente Educatie

Vakgebied

beschermingsbewind

Lesgeld

350,00

Docent

Debbie Dijkstra-Orsel

Aantal PE-punten

3

Logo NBBI

NBBI-lid? 10% Korting!

Praktikos werkt samen met NBBI-opleidingen, dat betekent dat NBBI-leden 10% korting krijgen op deze training. Ben je NBBI-lid en heb je je ingeschreven? Stuur ons even een mailtje, dan verwerken wij de korting.

ZZP-ers en bewind?!

De verwachting is dat het aantal (ex) ZZP-ers dat een bewindvoerder nodig heeft zal stijgen vanwege de corona-crisis. Is dit een kans voor jou als bewindvoerder?

  • Want hoe zit het eigenlijk, kan een ZZP-er wel onder bewind worden gesteld?
  • Wat zijn dan de voorwaarden?
  • En hoe zit het dan met het zakelijke vermogen?
  • Kan hij worden aangemeld bij schuldhulpverlening?
  • Is het lonend om bewindvoerder te zijn van ZZP-ers?

Deze vragen en meer worden behandeld in een dagdeel. Wil je als bewindvoerder de ZZP-er niet meer tussen wal en schil laten belanden, maar tegelijkertijd goed weten waar je aan begint, dan geven wij je de handvatten om ook met ZZP-ers aan de slag te gaan.

Op dit moment zijn er vanuit de rechtspraak weinig tot geen richtlijnen over ZZP-ers en beschermingsbewind. Dit maakt dat er voor de uitvoering van het bewind veel onduidelijkheden zijn. We zeggen wel gekscherend: bewindvoering en ZZP-ers betekent twee administraties voeren voor de prijs van één.

Kortom, wil je een realistisch beeld krijgen van de kosten en de baten bij bewinden voor ZZP-ers dan is deze training een aanrader. We verwachten dat er in de 2e helft van 2022 meer richtlijnen zullen zijn, deze worden dan natuurlijk behandeld in deze training.

Schrijf je in voor deze opleiding

13 oktober 2022Amersfoort - Regardz De Eenhoorn9:30 tot 12:30 nog 18 plaatsen
350,00
spinner

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “ZZP-ers en bewind?!” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Opleidingen overzicht