Professioneel mentorschap in de zorg

Heb jij in je praktijk te maken met professionele mentoren en curatoren?

Het aantal mensen dat niet (meer) in staat is om zelf beslissingen te nemen over hun zorg stijgt. Als iemand niet zelf (meer) kan beslissen over zijn of haar zorgverlening dan kan er door de kantonrechter een professionele mentor of curator worden benoemd. De kans is groot dat je, als je in het gebied van verpleging, verzorging, behandeling en begeleiding werkzaam bent, te maken hebt of krijgt met deze wettelijk vertegenwoordiger.

Praktikos is het trainingsbureau voor bedrijven en bewindvoerders. Wij bieden diverse trainingen aan en verzorgen tevens de opleiding bewindvoering. Praktikos verzorgt trainingen voor bewindvoerders, begeleiders, mentoren en curatoren. Wij gaan er vanuit dat de meeste doelen binnen handbereik liggen, als je maar kritisch en realistisch durft te kijken naar jezelf. En dat je denkt in kansen en mogelijkheden.

“Waar moet een behandelaar rekening mee houden en wat zegt de Wet op de geneeskundige behandelingsovereenkomst daarover?”

Wij ondersteunen en brengen mensen in beweging en in gezamenlijkheid. Samen gaan we voor de volgende stap. Naast de vaste kern van Praktikos wordt er frequent een 15-tal externe trainers, acteurs en adviseurs ingeschakeld. Zij worden allen ‘ingevlogen’ op basis van hele specifieke kennis en kunde.

 

Wil je optimaal kunnen samenwerken met mentoren en curatoren?
Dan is onze training een must!

De training wordt voor Praktikos verzorgd door Loekie van der Heijden (rechter) en Saskia van Boles (curator en mentor). In een dagdeel loodsen zij je door de theorie en de praktijk van mentorschap en curatele. Na de training weet je precies waar jullie elkaar in je vak raken en hoe je de samenwerking vorm kunt, moet en mag geven.