Opleidingen

coaching

Catalogus Agenda

Praktikos heeft een zusje: VonkVorming. Vanuit VonkVorming bied ik individuele coaching en begeleiding aan.

Ik heb jarenlang ervaring als leidinggevende in de dak- en thuislozenzorg. Daar begeleidde, steunde en coachte ik medewerkers in het werken met dak- en thuislozen en andere kwetsbare groepen in de samenleving. Alle soorten (afwijkend)gedrag, ziektebeelden en agressie heb ik  wel voorbij zien komen. Dus niets menselijks is mij vreemd en ik schrik niet (meer) zo snel.

Ik ben een nieuwsgierige, warme, open en energieke persoonlijkheid met een oprechte interesse in wat mensen heeft gevormd, wat hen beweegt en waar het schuurt. Ik hou van duidelijkheid, heb gevoel voor humor én kan confronterend zijn wanneer dat nodig is.

Ik (Berber Vonk) ben communicatietrainer, coach en eigenaar van Praktikos.
In mijn werk als communicatietrainer en coach zet ik spiegelen altijd in als hulpmiddel: spiegelen is helend, inzicht gevend en probleemoplossend. Spiegelen betekent ook dat ik je niet ga redden. Want de verantwoordelijkheid voor jouw leven en geluk ligt bij jou. Jij bent degene die nu in de spiegel kijkt. Jij bent er voor jou en ik sta naast je, houd je de spiegel voor en loop met je mee als jij datgene aanpakt dat aangepakt moet worden.