Vakgebied

budgetbeheer

Catalogus Agenda

De budgetbeheerder beheert de inkomsten van haar cliënten en betaalt daar de vaste lasten van. Daarnaast adviseert de budgetbeheerder haar cliënten hoe zij hun inkomsten kunnen verruimen en hun uitgaven kunnen verlagen. Budgetbeheer is meestal verplicht bij een schuldregeling. Vaak is budgetbeheer nodig om ervoor te zorgen dat de vaste lasten (weer) op tijd worden betaald. De kans op betalingsachterstanden of nieuwe schulden wordt hierdoor kleiner.

Voor budgetbeheerders is het van groot belang dat ze up to date blijven als het gaat om alle regelingen waar ze mee te maken hebben. Dit kan door een van onze opleidingen te volgen.

Naast de technische kant hebben ook budgetbeheerders te maken met gedrag van klanten, soms gaat het contact van een leien dakje en soms is er sprake van weerstand, lastig gedrag en agressie. Daarom is jaarlijks bijscholen zo belangrijk in dit vakgebied. Onze lesdagen zijn uitermate geschikt voor budget beheerders.

Resultaat 1–10 van de 12 resultaten wordt getoond

Melding i.v.m. Corona

Wij van Praktikos verzorgen onze opleidingen bij voorkeur live en dat kan zelfs nu, met aangescherpte maatregelen rondom corona, gelukkig op een veilige manier bij  de Eenhoorn in Amersfoort en de Nieuwe Buitensociëteit in Zwolle 😊 Meer weten over hoe deze locaties met de corona-maatregelen omgaan? Kijk dan hier.

Toch liever een online module volgen? Dat kan: kijk hiervoor in onze opleidingsagenda.

Mochten de maatregelen rondom corona worden aangescherpt dan schakelen we naadloos over naar digitale lesdagen en trainingen.