Vakgebied

hulpverlening

Catalogus Agenda

Praktikos biedt al jaren trainingen aan in de hulpverlening. Altijd op maat,  voor hulpverleners van kwetsbare mensen, denk aan medewerkers van sociale teams, ambulante begeleiders, hulpverleners in de verslavingszorg, GGZ-medewerkers etc.

Deze trainingen worden altijd op maat ontwikkeld en verzorgd. We richten ons op het geven van trainingen gedragsbeïnvloeding. Hierbij kun je denken aan agressietrainingen, maar ook aan timemanagement en hoe om te gaan met mensen met psychiatrische ziektebeelden. De kracht ligt volgens ons in een combinatie van twee onderdelen; het vanuit een theoretisch kader leren op een andere, bewustere manier te reageren en hiermee in de training te oefenen.

Voor de training stellen we altijd de volgende vragen:
Wat? (doel); Waarom? (geeft de essentie aan) en Hoe? (de weg naar het doel)

Ons doel: het onderzoeken van de mogelijkheden en het vergroten van de vaardigheden, zodat degene die de training volgt nog beter is toegerust om de taak goed uit te voeren

Resultaat 1–10 van de 13 resultaten wordt getoond

Melding i.v.m. Corona

Wij van Praktikos verzorgen onze opleidingen bij voorkeur live en dat kan zelfs nu, met aangescherpte maatregelen rondom corona, gelukkig op een veilige manier bij  de Eenhoorn in Amersfoort en de Nieuwe Buitensociëteit in Zwolle 😊 Meer weten over hoe deze locaties met de corona-maatregelen omgaan? Kijk dan hier.

Toch liever een online module volgen? Dat kan: kijk hiervoor in onze opleidingsagenda.

Mochten de maatregelen rondom corona worden aangescherpt dan schakelen we naadloos over naar digitale lesdagen en trainingen.